Al onze gerechten worden ambachtelijk met dagverse ingrediënten voor u klaargemaakt!

Menu

Theater Menu
Speciaal voor gasten die naar het theater, een concert of een voorstelling gaan hebben wij een theater menu.
Deze bestaat uit een 2-gangen menu (voor- en hoofdgerecht) inclusief koffie of thee met friandises voor €32,50.
Dit menu begint uitsluitend om 18.00 uur, zodat u om 19.30 uur de deur uit kunt.
Gelieve bij de reservering aan te geven dat het een theater menu betreft.

 

  • Geachte Gast,

    Onze gerechten worden samengesteld aan de hand van het aanbod in de seizoenen en bijna al onze ingrediënten zijn biologisch of ecologisch van oorsprong.

    Door middel van verse, seizoensgebonden producten creëren wij Franse gerechten, met een "open mind" voor moderne technieken en trends.

    De mooiste vis, schaal- en schelpdieren uit de Noordzee of Atlantische Oceaan, gevangen in Zeeland, Schotland, Frankrijk en Noorwegen, geleverd door Jan Veerman in Huizen, kalfs- en rundvlees van Slagerij Hesseling in Kwadijk, de mooiste groenten en kruiden uit binnen- en buitenland geleverd door Han de Kroon in Haarlem, vormen de ingrediënten voor een fijne gastronomische middag of avond.

    Bij ons kunt u culinair genieten van ons wisselende menu "Gourmand" en een verschillend aantal gangen Menu "VandeMarkt".

    Omdat "vers" voor ons allesbepalend is, kopen wij de ingrediënten voor onze gerechten beperkt in. Om die reden kan het voorkomen dat een gerecht niet voorradig is.

     

    Restaurant VandeMarkt

     

    Menu Gourmand


    Voorgerechten

    Gegrilde makreelfilet met gestampte doperwten, geroosterde scheermessen met Lardo di Colonnata, Avruga kaviaar en zwarte mayonnaise

    OF

    In citroengras zacht gegaarde kalfslende met Albacore tonijn tartaar en lente courgette, Boquerones anjovis, gelei van bonito, yuzu spaghetti

     

    Hoofdgerechten

    Op de huid gebakken roodbaarsrug, saffraan risotto, geroosterde venkel, 
    zilte groenten,  paprika coulis en een sinaasappel dressing met Snowkrab,
    groene olijven, grapefruit en marjolein

    OF

    Gevulde lamsfilet met spinazie en huisgemaakte groene harrissa, gebraden lamsbout, rouleau van Provençaalse groenten, geroosterde aubergine, mozzarella dressing, gedroogde chocolade tomaatjes, harrissa saus

     

    Nagerechten

    Trio van rabarber, geroosterd, compote en waterijs geserveerd met een gestoomde polentacake, lemon curd en meringue

    OF

    Selectie kazen van de wagen in plaats van dessert (supplement €7,50)

     
       
     Drie gangen Menu Gourmand  €36,00
     Arrangement van bijpassende wijnen  €24,00
     Chauffeursarrangement van halve glazen  €13,50
       
     Vier gangen Menu Gourmand  €45,00
     Arrangement van bijpassende wijnen  €32,00
     Chauffeursarrangement van halve glazen  €17,50
       

    Menu VandeMarkt
    Laat u culinair verrassen door onze chef kok Bertrand Monneret!
    U kunt kiezen uit:

    3-gangen
    (Voor-, Hoofd- en Nagerecht)

    4-gangen
    (Voor-, Tussen-, Hoofd- en Nagerecht)

    5-gangen
    (Voor-, 2 Tussen-, Hoofd- en Nagerecht)

    6-gangen
    (Voor-, 3 Tussen-, Hoofd- en Nagerecht)

    Selectie kazen van de wagen in plaats van dessert € 7,50 supplement

     
     Drie gangen Menu VandeMarkt  €42,00
     Arrangement van bijpassende wijnen  €24,00
     Chauffeursarrangement van halve glazen  €13,50
       
     Vier gangen Menu VandeMarkt  €52,00
     Arrangement van bijpassende wijnen  €32,00
     Chauffeursarrangement van halve glazen  €17,50
       
     Vijf gangen Menu VandeMarkt  €63,00
     Arrangement van bijpassende wijnen  €40,00
     Chauffeursarrangement van halve glazen  €21,50
       
     Zes gangen Menu VandeMarkt  €72,00
     Arrangement van bijpassende wijnen  €48,00
     Chauffeursarrangement van halve glazen  €25,50


  • Lunch   Lunchgerechten  
    (12:00 tot 15:30 uur)      
        Ceviche van grietfilet  13,50
    Sandwiches VandeMarkt   met rode uien, tuinbonen,   
        aardappel en dragon mayonaise  
    Gebakken ei met kaas of ham  6,00    
    en tuincress   Pappardelle pasta met groene 16,00
        asperges, mozzarella, rucola  
    Classic bacon, lettuce, tomato 6,50 en pijnboompitten  
           
    Humus met geroosterde 6,50 Runder ribeye met haricot vert, 17,50
    courgette, amandel en koriander   gebakken aardappel en  
        tomaten chutney  
    Gerookte zalm met avocado  6,50    
    en bosui      
        Voor bij de borrel…  
    Salades VandeMarkt   (de hele dag)  
           
    Gemengde groene salade 5,00 Oesters 'Crueses nr. 3' per st. 2,50
        met sjalotten vinaigrette       
    Krokante tofu met gegrilde bimi,  6,50    
    Manchego kaas, sesam vinaigrette   Olijven 3,50
           
    Gebraden kippenborst met spek, 7,50 Tapenade met brood 4,00
    aubergine, parmezaan, little gem,      
    kruiden dressing   Gemengde gezouten nootjes 3,00
           
    Albacore tonijn met artisjok, zoet zure 8,50 Charcuterie plateau 10,00
    zeevruchten, spinazieblad, citroencréme       
        Kaas plateau                        4 st. 10,00
       
    Voor bij de koffie…  
       
    Taartpunt van 'The Mad Bakers'              3,40
       
    Chocoalde bonbon van      3 st.  2,25
     'Chocolate Atelier Alexandre'  
       
    Huisgemaakte friandises      3 st.  1,80
       
    Koffie         va. 3,00
    Internationale koffie 8,50
  • Diner Bites

    (vanaf 18:00)

      Voor bij de borrel…      
         (de hele dag)      
    Gegrilde makreelfilet, scheermes,          
    doperwten, Lardo di Colonnata,    Oesters 'Crueses nr. 3' per st. 2,50    
    en zwarte mayonaise  11,50 met sjalotten vinaigrette      
        Olijven 3,50    
        Tapenade met brood 4,00     
    In citroengras zacht gegaarde kalfslende   Gemengde gezouten nootjes 3,00    
    met Albacore tonijn tartaar, courgette,   Charcuterie plateau 10,00    
    Boqueronos ansjovis, gelei van bonito   Kaas plateau  4 st. 10,00     
    en yuzu spaghetti  11,50        
               
               
    Op de huid gebakken roodbaarsrug,   Voor bij de koffie...      
    safraan risotto, geroosterde venkel,           
    zilte groenten, paprika coulis, groene olijven   Taartpunt van 'The Mad Bakers' 3,40    
    en sinaasappeldressing met Snowkrab  14,50        
        Chocolade bonbon van  3 st 2,25    
        'Chocolaterie Atelier Alexandre'      
    Gevulde lamsfilet met huisgemaakte groene          
    harissa, gedroogde chocolade tomaatjes   Huisgemaakte friandises 3 st. 1,85     
    geroosterde aubergine en harissa saus  14,50        
               
    VandeMarkt Bites proeverij          
               
    3 bites verrassing van de Chef 27,50        
    4 bites verrassing van de Chef 37,50        
    5 bites verrassing van de Chef 47,50        
               
               
               
               

U bent 7 dagen per week welkom voor diner op de Weesperzijde 144-147 aan de Amstel. De keuken is geopend van 12.00 – 22.00 uur. Ook kunt u terecht in onze Wijnkelder en in onze Private Dining Restaurant aan de Schollenbrugstraat 8-9. 

Word Ambassador!